Personal: Oui oui, Paris!

Personal: Oui oui, Paris!

Afgelopen weekend was ik in Parijs en nee, niet om de Eiffel toren te bewonderen of over de Champs Elysees te lopen. Ik was naar dé kindermodebeurs in Europa: Playtime Paris. En als je een (web)shop hebt in kindermode, dan is dit echt een walhalla... Honderden merken van over de hele wereld staan hier met hun nieuwe collecties! 
 

Inkoopseizoen

In het segment waarin ik met mijn webshop actief ben worden er per jaar meestal twee verschillende collecties geproduceerd: een voorjaarscollectie, ook wel Spring/Summer genoemd (en dat korten we dan weer af als bijvoorbeeld: SS18) en een najaarscollectie, ook wel Autumn/Winter genoemd (AW). Voor ieder verkoopseizoen is er ook een inkoopseizoen. Omdat ik werk met niet al te grote en exclusievere labels, betekent dit dat zij produceren op basis van wat er in het inkoopseizoen is besteld.
Geen massa productie, geen bijbestellingen, op = op.
 
Om de collecties op tijd klaar te hebben moeten de merken dus al heel vroeg hun nieuwe collecties presenteren en dat is dus ruim een half jaar vóórdat het gelanceerd wordt. Als retailer kom je dan best wel in een gekke situatie, want op dit moment zitten we in het huidige seizoen volop in de sale van SS18. Vervolgens krijg ik de collecties voor het volgende seizoen (AW18) al heel snel binnen want die worden in augustus gelanceerd (sommigen zelfs eind juli!). En terwijl dat allemaal gaande is, ben je dus alweer bezig met het inkopen van de kinderkleding collecties voor het seizoen dáárna! 
 
We hebben weer prachtige collecties gezien en ook nieuwe merken die ik misschien wel ga toevoegen. Ik zou jullie dolgraag al foto's willen laten zien van al dat moois voor volgend jaar... maar dat houden we nog even geheim :) 
 

SS18 en AW18

Voorlopig zitten we nog midden in de zomer en kun je nog lekker je slag slaan in de SALE! We hebben de collecties inmiddels afgeprijsd met 40% en sommige items raken bijna uitverkocht! Hieronder een paar foto's van onze favo SALE items... en... als je helemaal door scrollt naar onder, dan geven we alvast een sneakpeek van het eerste merk wat we voor de winter binnen krijgen ;)
 
Monkind Berlin
Charcoal jumpsuit Monkind Berlin
 
Monkind Berlin jongenskleding
Phil+Phae
Phil+Phae lavender dress
 
1+ in the family
1+ in the family
 
1+ in the family
 
Iglo+Indi
Iglo+Indi Bunny cardigan
 

Sneak peek Monkind Berlin AW18

Expected end of July! 
 
Monkind Berlin AW18
 
Monkind Berlin AW18

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published
* Required fields

Sign up for our newsletter

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »