Personal: Passion & Struggles

Personal: Passion & Struggles

Het is ruim 3,5 jaar geleden dat ik deze shop startte en er is in de tussen tijd veel gebeurd en veranderd. Ik dacht dat het wel eens tijd werd om wat meer over mezelf te vertellen en hoe het is om een shop te runnen in je eentje. 
 

Het begin

Ik heb Economie gestudeerd, maar altijd wel interesse gehad in mode en het gevoel dat ik daar iets mee wilde doen. Toen ik zwanger was van mijn eerste dochter en er een reorganisatie kwam binnen het bedrijf waar ik werkte besloot ik om een andere weg in te slaan. Ik wilde iets voor mezelf gaan starten, bomvol hormonen en totaal nieuw in de wondere wereld van babykleding, kwam daar het idee voor Little Different tot stand. In juli 2014 ging ik naar Playtime in Parijs om merken uit te zoeken ondertussen liet ik door een vriendin mijn logo en huisstijl ontwerpen en werd er een site gebouwd. En toen eind september was het zover: Little Different ging live! 
Heel eerlijk gezegd had ik geen idee waar ik aan begon. Ik had geen achtergrond in de kindermode en dacht ik dat ik 'gewoon' via social media veel publiciteit kon genereren. Ik geef de schuld maar aan de hormonen, want achteraf gezien is het niet echt een ondernemingsplan waar je erg van onder de indruk kan zijn ;) 
 

En dan... 

Ik had al vrij snel in de gaten dat ik hier niet zo snel een normaal inkomen mee kon gaan verdienen dus ben ik 2 a 3 dagen in de week gaan zzp'en in het netwerk wat ik had vanuit mijn baan. Dat was goed te combineren en langzaamaan bouwde ik een klantenkring op en volgers op social media. Ik leerde het wereldje steeds beter kennen, ontdekte nieuwe merken maar ook hoeveel concurrentie ik eigenlijk had. Dat had ik best onderschat, hoewel ik vast wilde houden aan een uniek aanbod, is het best lastig gevonden worden als je een nieuwe shop bent én ook nog onbekende merken aanbiedt. Maar aldoende leert men, dus langzaamaan ruilde ik het ene merk in voor het andere en ging ik samenwerkingen aan waardoor meer mensen mijn shop leerde kennen. 
 

Ups & downs

Op social media lijken dingen vaak mooier dan dat het daadwerkelijk is. Vaak heb je geen idee hoe het achter de schermen er nu echt aan toe gaat. En toch als ik naar andere shops kijk dan krijg ik altijd het gevoel dat het bij hen veel beter en makkelijker gaat. Ik ben erg kritisch voor mezelf, dat weet ik. Afgelopen jaren is mijn shop gestaag door gegroeid, ik heb hele excel sheets om dat aan te kunnen tonen (econoom en cijfers toch ;)). Toch gaat iedere euro die ik er mee verdien weer in de shop zelf. Dan vraag ik me dus af: doe ik iets verkeerd? Of is het bij anderen ook zo?
Ik werk nu een jaar weer in loondienst, 32 uur in de week, een baan waar ik ook veel voldoening uit haal. Maar het is erg zwaar in combinatie met een gezin met 2 kinderen en een webshop. Je wil zoveel meer doen, maar er is simpelweg geen tijd. Dus focus ik op het hoogst noodzakelijke want het moet doorgaan, maar daardoor heb je weinig ruimte voor creativiteit. En er is geen rust, de lijstjes zijn oneindig en ik eis altijd meer van mezelf.
 
Tegelijkertijd heb ik zoveel geleerd afgelopen tijd, zoveel leuke mensen ontmoet in deze community. De waardering die je krijgt van blije klanten, of als je op een lifestyle markt staat en iemand staat bij je stand en zegt: oh ik volg je al op Instagram. Dat is zo geweldig leuk! 
En inkoop-seizoen, ooooh dan ben ik als een kind in een snoepwinkel. Wat vind ik dat geweldig, die nieuwe collecties met al dat moois en daar mag ik dan helemaal zelf uitkiezen. Ook dit is een uitdaging, want ik vind het volgen van mijn gevoel erg belangrijk, maar je moet ook verstandige keuzes maken met een commerciële blik. Ik heb een budget wat ik in de gaten moet houden en ik loop een risico ik een deel van de voorraad niet verkoop, dus omzet misloop. 
 

Het einde...? 

Nee nog lang niet! Zolang mijn shop doorgroeit en ik mensen blij kan maken met datgene waar ik blij van word. Zolang ik mag werken met zulke geweldige brand reps en dan heb ik het niet alleen over die knappe kids, maar vooral ook over die geweldige mama's die zulke mooie outfits weten te stylen en hun best doen om mooie foto's te maken. Het is misschien niet altijd makkelijk maar ik ga door, want het is het me allemaal waard. 
    

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »